Om detta mail ser konstigt ut, klicka här för att läsa det på webben

Nr.3    Augusti, 2009 - Ramadan, 1430
Axplock från IslamGuidens mailkorg

I det här avsnittet vill vi dela med oss axplock från de hundratals mail som kommer in till oss på islamGuiden varje månad. Vi har tagit bort namn och andra personliga uppgifter för att göra mailen helt anonyma.

Vi får frågor från både muslimer och andra som är nyfikna på Islam som handlar om nästan allt. Det kan röra sig om konvertering, familjkonflikt, fiqh, psykiska problem, drömtydning, uppehållstillstånd, abort, vigselförrättning, skilsmässa, svensk lagstiftning, depression, fasta, hajj, slöja, onda ögat och sihr, och vitsord om IslamGuiden samt Du'a för oss, mm mm.

Må Allah (swt) belöna systrarna och brodern bakom dessa tjänster: "Syster-Online", "Broder-Online" och "Jurist-Online" som svarar på varenda fråga med tålamod, visdom och omsorg.

Värt att nämna är att vi också får en del mail från individer som har fördomar om Islam. Även dessa mail tas väl om hand och besvaras på ett vänligt sätt. Vi har exempel på sådana typer av mail där individen ångrade sig och helt ändrade sin uppfattning om Islam när han bemöttes vänligt och fick rätt information om Islam. En tredje typ av mail som vi får är från "väluppfostrade och intelligenta" individer som kastar ur sig en hel del svordomar och uppmanar oss att åka hem. Vi är inte bättre än vår kära profet (saw) som fick utstå värre påhopp, svordomar och falska anklagelser. Vi spenderar inte vår dyrbara tid på att besvara dessa mail utan slänger dem direkt i papperskorgen.

Det kommer masha Allah fler och fler till oss som vill konvertera, främst kvinnor. Sedan 1 januari 2009 och fram till dagens datum har det kommit 30 personer som velat konvertera till Islam och behövt hjälp med det. Alla fick alhamdulillah den hjälp de behövde med konvertering och annat.

Nedan vill vi dela med oss den glädje vi kände när vi fick mailen från våra nya bröder och systrar i islam.

Mail från en kvinna:
Hej.
Jag har ganska länge nu velat lära mig mer om islam och ev. konvertera. Men jag funderar på reglerna om slöja. Jag känner några kvinnor med slöja, men jag har ingen bra arabiska och de har ingen bra svenska, så jag kan inte fråga dem om regler för slöjan. Kan ni berätta lite mer om slöjan, varför man har den, om man måste ha den mm?
Mvh

Mail från en kvinna:
Hej!
Jag är villig och redo att revertera men jag vill också hinna förbereda mig inför mitt nya liv. Tyvärr känner jag ingen muslim där jag bor, dessutom är jag ganska blyg. Jag är väldigt ensam och önskar därför få kontakt med systrar där jag bor. Det är min önskan att få säga trosbekännelsen inför ett fåtal systrar och kanske någon broder för att få en liten ljus och fin akt som jag kan bära med mig resten av mitt liv. Jag bor i ----- och skulle bli tacksam om ni kunde hjälpa mig.
Mvh

Mail från en man:
Hej!
Jag tror mig vara på väg att konvertera till Islam, och har läst Koranen. Men alla detaljer står ju inte där utan i olika Hadither, efter profetens ord. Känner du till något register eller liknande, i vilken/vilka Hadither man kan söka efter en viss fråga.
Just nu funderar jag på om man ska betrakta fredagen som kristna betraktar söndagen (vilodag)
/hälsningar

Mail från en man:
Hej!
jag heter ------- och har några frågor som jag hoppas kunna få svar på.
Jag vill konvertera till islam då den kvinna jag älskar är muslim. Min ------ var präst i den kristna kyrkan men min tro har inte varit det som fått största prioritering i mitt liv. Jag inser att jag måste ge religionen mer intresse om jag ska lyckas vara en bra make till den kvinna jag vill leva med. Jag har därför börjat "studera" islam, med en början här på islamguiden. Jag har även bra kontakt med kvinnans familj och får bra intryck och lärdomar därifrån. Men mina frågor rör själva konverteringen. Hur går det till (jag har läst http://www.islamguiden.com/konvertering.shtml) men jag tänkte att dina intryck och åsikter kunde väga tungt i detta fall. Sedan undrar jag även en del om giftermål, hela proceduren som leder fram till ett sådant.
Hoppas inte min text är allt för rörig.
Tack på förhand
//MVH

Mail från en kvinna:
Hej!
Jag heter --------- och har blivit alltmer intresserad utav Islam efter jag börjat läsa Koranen Koranens Budskap. Jag har upptäckt att det inte är mycket som överensstämmer med Koranen utav media - inte heller med vad som nu händer i Iran.
Jag upplever Koranen som icke-våld, demokratisk - alltså motsatsen till vad man får höra om. Koranen är inte alltid lätt att förstå och jag känner att jag skulle behöva handledning för att förstå den ännu bättre.
Jag har stora funderingar på att Konvertera till Islam och vill därför få råd och hjälp.
Många hälsningar

Mail från en kvinna:
Hej!
Jag har under många års tid velat konvertera till islam, men jag känner mig lite blockerad. Jag har försökt lära mig lite arabiska, men jag känner att språket skulle behöva skolas in. Dessutom vill jag sitta med andra och läsa koran så man kan sitta och prata och tolka. Problemet är väl att jag är dåligt informerad om var man skulle kunna göra detta, men jag känner mig dåligt lokaliserad. Jag bor i -------, och undrar därmed vart jag kan vända mig för att få lite hjälp...
Tack på förhand
Mvh

Mail från en man:
Hejsan!
Jag har länge sökt efter en sanning och övertygelse har tänkt tanken att konvertera flera gånger senaste åren. Plötsligt träffade jag en Muslimsk kvinna och jag tänker att Gud vill säga mig något. Att jag ska konvertera. Jag är inte aktivt troende men har läst mycket och hur ska kunna övertyga att detta är meningen. Jag försöker vara ärlig mot andra och mig själv men öppnar mina sinnen hur går jag till väga för att konvertera? Är det rätt att konvertera med dessa fakta?
Tack på förhand

Mail från en kvinna:
Hej syster!
Jag är en 14 årig tjej som bor i ------.
Jag vill konvertera till Islam, men jag vet inte hur jag gör det och jag kan nästan inget om religionen, det är verkligen jätte jobbigt! Kan du snälla hjälpa mig?
Hur gör jag för att konvertera till Islam?
Tack på förhand


Mail från en man:
Jag är en man på 22 år som har en kristen bakgrund, mina föräldrar är från Latin Amerika. Alltid trott på gud men på senare tid har jag varit på villovägar så att säga. Min framtida fru är muslim så nu vill jag lära mig mer om Islam, tänker konvertera och bli muslim.
Jag skriver till dig för att jag vill veta vad jag måste göra. Tänker lära mig arabiska, läsa och lära mig Koranen, omskärelse.
Mvh

Mail från en kvinna:
Jag är en svensk kvinna som lever med en man från mellanöstern sedan --- år tillbaka. Redan innan jag träffade min man var jag lockad av islam, och den längtan har växt under senare år. Nu känner jag i hjärtat att jag är redo att konvertera eftersom jag verkligen längtar efter att bli muslim. Men jag känner att jag vill veta mer, jag vill lära mig mer om islam. Den törst jag har är omöjlig att släcka känns det som. Min man gör sitt bästa för att vara en god muslim, men han svarar mig ärligt när jag frågar eller ber honom visa att han inte har den kunskapen jag söker, att det sitter i hans ryggrad men att han inte kan förklara det för mig. Närmsta moské ligger 25 mil bort, dit kan jag inte söka mig med mina frågor, och jag hade velat gå i s.k, "koranskola". Finns det sådana kurser på distans, eller hur ska jag lära mig om islam? Jag vill inte konvertera utan att känna att jag kan vara en god företrädare för islam.

Mail från en kvinna:
Hej systrar!

Jag är en svensk tjej som den senaste tiden blivit mer och mer intresserad av Islam, jag har en rad frågor som jag vill ställa till er som jag hoppas få svar på:
1. Hur är kvinnans status i Islam? Vad är kvinnans uppgifter osv.
2. Vilka svårigheter kan man möta som konvertit till Islam här i Sverige från släktingar, vänner osv.
3. Hur har era liv förändrats sen ni konverterade?
Det är så att jag sedan några månader tillbaka blivit tillsammans med en muslimsk man och det är han som introducerat mig till Islam, jag är nu mycket intresserad av att konvertera inom en snar framtid, när jag lärt mig ännu mer om religionen.

Mail från en kvinna:
Vad gäller för mig som svensk kvinna, kan jag konvertera fast jag är uppvuxen med att äta griskött? Alltså naturligtvis slutar jag äta griskött men jag har ju gjort det innan. Är jag sämre muslim då?
Mvh

Mail från en kvinna:
Hej!
Jag är en helsvensk tjej som sen 3 år tillbaks är tillsammans med en muslimsk kille och vi båda vill ha en framtid ihop. Jag har läst mycket om islam på denna hemsida och vill konvertera men inte först jag är mer kunnig. Jag undrar om hur muslimsk förlovning fungerar? Hur gör man? Vad exakt innebär det och måste jag ha konverterar innan vi förlovar oss?
Tacksam för svar och tack för en lättläst sida för oss som inget vet om islam.

Mail från en kvinna:
Hejsan!
Jag funderar på o konvertera till islam. Men har ju en del frågor bl.a. måste man som kvinna bra huvudbonad?? Har kompisar som säger nej o när jag läser koranen så står det att man ska täcka sin barm men egentligen inte att man måste ha sjal. Många jag känner är troende men bär inte sjal men vad säger ni?
Mvh

Mail från en kvinna:
Hej!
Jag är intresserad av att få veta mera om islam, vill inte vara kristen längre och funderar på att konvertera men jag har frågor jag undrar över. Kan jag få ringa någon av er?
Mvh

Mail från en man:
Har under en tid mer och mer kommit till insikt om att Islam är ett sätt att lleva som jag finner väldigt fint och klokt på många sätt. Har alldeles nyligen varit på en resa i mellanöstern och efter det läst mer om Islam och kommit fram tilll att jag vill leva efter det. Har läst om hur det går till. Det är mycket att lära sig så här i början och jag har börjat förstå att jag nog bör skaffa mig mer kunskap om det arabiska språket också. Jag är dock helt övertygad om att jag vill konvertera men vill först vara väl förberedd. Har ni några tips på vad jag bör tänka på? I vilken ordning bör jag lära mig om Islam? Vad bör jag veta innan jag konverterar? Finns det andra ställen dit jag kan vända mig?
Det är nog allt för tillfället men jag kommer att med stor sannolikhet återkomma med fler frågor.
Tack på förhand

Mail från en kvinna:
Jag är kristen men just nu så tvekar jag ganska mycket om min religion. Jag antar att jag har tänkt efter ganska mycket och bildat min egen uppfattning. Jag har läst ganska mycket om Islam, jag har människor nära in på mig som är muslimer och jag har tagit efter och inspirerats och så. Jag har även läst om Islam själv och jag känner mer och mer att det är den rätta religionen för mig. Jag är fortfarande ganska osäker och det tynger mig ganska mycket att stå och tveka mellan två religioner. Så jag skulle behöva eran/din hjälp om vad jag kan göra? Jag vill inte gå runt och tveka hela mitt liv.
Tack på förhand

Mail från en kvinna:
Jag är 60 år och söker Gud, jag har funnit honom och han har funnit mig. Har sökt inom olika trossamfund att finna sanningen, nu ser jag att sanningen är för mej att konvertera till Islam. Hur gör jag nu?. Läser allt jag kan hitta på Internet och nu vill jag ta ett steg till. Bor i ------- och behöver vägledning. Hur kan ni råda mig att gå vidare.
Tacksam för hjälp.
Hälsar ------

Mail från en kvinna:
As-salaaam ahlaykum
Jag har alltid sagt att jag är kristen, men ändå känt att någonting är fel. Nu känner jag att det är dags att hitta rätt, men samtidigt även om jag tror på mycket inom islam så blir jag ändå osäker på mig själv, tänk om jag inte kan leva upp till allt som det innebär att vara muslim. Alla mina vänner tycker att jag är helt galen som har såna här tankar, så därför känner jag mig ensam för jag kan inte diskutera om det här med mina vänner. Vad gör jag?

Mail från en kvinna:
Hejsan!
Jag undrar hur jag ska gå till väga för att konvertera till islam?
Räcker det med att man läser Shahadah?
Läser jag den hemma?

Mail från en kvinna:
Hej!
Jag funderar på att konvertera till islam men jag vet inte riktigt hur jag ska gå till väga. Måste jag besöka en imam och en moské?
Mvh


Tillbaka till digitaltidningen ZamZam
<% Dim referer referer = Request.ServerVariables("HTTP_REFERER") %>
Tipsa en vän om artikeln

Din väns email:

Ditt email:

Ditt namn: