Hem  E-post  Skicka Fax  Om oss  Moskéguiden  Islam. kal.  Greg. kal.   Hijri


  Guds existens
  Guds egenskap

  Koranen
  Vetenskapen
  Skapelsen
  Fosterutveckling
  Övrigt

  Vad är Islam ?
  Trosartiklarna
  Islam. Högtider
  Ramadan
  Eid
  Monoteism
  Konvertering
  Islam. kalender
  Missuppfattning
  Missförstånd
  Övrigt

  Profetens liv
  Sista profeten
  Profetens hadith
  Följeslagare
  Övrigt

  Trosbekännelse
  Bönen
  Allmosan
  Fastan
  Vallfärden

  Matregler
  Tillsatser
  Alkohol
  Griskött
  Orientalisk mat
  Övrigt

Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul Aug Sep
Okt Nov Dec


  Audio
  Ladda hem
  Bazar
  Ordlista
  FAQ


الفقه الميسر

Online Kalender

Google

حصن المسلم

مصحف التجويدمصحف التجويد الملون


OBS! Denna site är anpassad främst för Internet Explorer.

Slutet

Översättning till svenska: Asso Atlassi
Källa: http://english.islamway.com

Jag kände knappt honom, jag har sett honom i moskén för några dagar sedan, vid olika tider och vid många andra tider har jag inte sett honom. Jag hälsade varmt på honom och var angelägen om att lära känna honom. Detta tills en dag efter Al Asr (eftermiddagens bön), då jag stod och pratade med en kollega, utanför moskén, medan han sågs komma. Han hälsade på honom och de verkade vara bekanta med varandra; de var skolkamrater. Vi alla gick in i diskussionen och jag bjöd dem att komma och hälsa på hemma hos mig. De accepterade att komma morgondagen därpå efter Al Asr.

Jag frågade min vän om honom; han sa till mig att han var en bra person. Jag undrade varför han inte kom till moskén under många dagar, trots att han bodde alldeles nära. Min vän berättade för mig att killen hade några dåliga arbetskamrater på jobbet och när någon av dem ringde honom, så kom han inte till moskén och han deltog inte i bönerna och hans resor blir fler och fler.

Jag bad Allah om att göra mig till en nyckelperson i hans vägledning och hålla honom borta från de dåliga kompisarna. Jag kom överens med mina vänner om att försöka bli hans nya vän och att gå ut med honom så ofta som möjligt, i syftet att hålla honom borta från det dåliga sällskapet. Mannen tyckte mycket om oss och vår nära relation utvidgades. Vår vänskap varade under en lång tid; vi brukade gå ut tillsammans på helgerna utan förbestämda planer. Jag har även avböjt många av min familjs reserverade tider för hans skull; eftersom faktumet att vara en nyckelperson i en mans vägledning är bättre än hela världen.

Tiden gick och jag behövde flytta till ett nytt hus på utkanten av staden. Jag kunde inte ringa honom på ett tag, för att jag inte hade någon telefon där, så vi var utan kontakt med varandra under en tid. När jag någonsin försökte nå honom per telefon i sitt hus, från något ställe, blev alltid svaret: " han är inte här". Jag fick veta senare att han hade återvänt till sina dåliga kompisar och att han har avvikit från Allahs väg och gått vilse efter att han hade smakat på trosövertygelsens sötma. Han struntade i sin familj och återvände till sitt dåliga beteende, utan deltagande i de kollektiva bönerna, utan läsning av Koranen och värdefulla böcker och utan kontakt med något gott sällskap. Han lyssnade på sånger och föll tillbaka (i sitt gamla beteende)

Jag bad Allah om botgöring för hans skull och bad Honom för oss två. Jag har till och med bett några bröder att gå efter honom, gå ut med honom; men efter en tid fick jag ett tråkigt telefonsamtal från en vän, som berättade för mig att killen dog. Jag kunde inte göra något utan att säga: "Vi tillhör sannerligen Allah och till Honom återvänder vi" Jag ville veta vad som hände honom, eftersom jag försökte kontakta honom och misslyckades hitta honom. Min vän berättade för mig att killen reste till Ostasien, tillsammans med sina dåliga kompisar och att han har tagit en överdos! " Överdos av vad?" frågade jag. "Av droger" svarade han. "Han dog där och har lagts i en kista och skickades tillbaka med flyg och en rapport med dödsorsaken" tillade han.

Jag blev fylld av sorg för hans dåliga och tråkiga slut på livet och kom underfund med att hjärtan är mellan Allahs Fingrar, Han, Mest Barmhärtige, som ändrar på dem hur Han Vill. Mannen var inte ärlig i sitt ångererkännande (Tauba). Han kunde inte fortsätta (på den rätta vägen) utan återvände till sin föregående livssituation. "Vi tillhör sannerligen Allah och till Honom återvänder vi"

Jag lyfter upp mina händer mot himmeln och ber med hela mitt hjärta och säger:" Oh Allah, som ändrar hjärtan, gör att mitt hjärta håller fast vid Din religion" Utdraget från " Al- zaman Al Kadem" (Den kommande tiden) författad av Abdel Malek Al Kasem.

Har ni sett, kära bröder, hur mannen lämnade den rätta vägen, efter att ha smakat på trosövertygelsens sötma och känt Allahs Allmäktiges kärlek, som är Sann när Han säger:

"Och låt din själ få tålamod med (att vara med) dem som morgon och kväll åkallar Allah i strävan efter Hans Ansikte och låt inte dina ögon passera bort från dem för att få lyxen av detta världsliga Liv. Och lyd inte heller den, vars hjärta har vi gjort oförmöget att nämna och minnas Oss, han som följer sina egna begär och vars sak var helt försummad."

(Koranen 18:28)

Livet är ett test, som antingen leder till Paradiset eller till Helvetet.

Översatt från engelskan för www.islamguiden av Asso Atlassi.

http://www.islamguiden.com


<% Dim referer referer = Request.ServerVariables("HTTP_REFERER") %>
Tipsa din vän om denna artikel:

Din väns email:
Ditt email:

Ditt namn:


©IslamGuiden:   islamguiden(a)gmail.com
www.islamguiden.com


Länktips:

Svenska:
Koranensbudskap
Moslim
Al-ibadah
Bilal
Islam
Hikma
Barnskolan
Quranaudio
Quranacademy
Konvertitguiden
Islaminfo
Muslimguide


English:
islam-guide.com
Muslimguide
Sultan
Islamway
Islamonline
Islamweb
Thisistruth
Islamicweb
Awareness
Moslim


Soumi:
Koraani
Islamopas


كوردى :
Zanstitajweed
Dangiislam
Muslimguide
Moslim


فارسى :
Ahlesonnat


العربية :
Al-islam
Islam-qa
Islamway
Sultan
Islamweb
Islamonline
Moslim
Muslimguide


Andra språk:

Al-islam
Islam-qa