Hem  E-post  Skicka Fax  Om oss  Moskéguiden  Islam. kal.  Greg. kal.   Hijri


  Guds existens
  Guds egenskap

  Koranen
  Vetenskapen
  Skapelsen
  Fosterutveckling
  Övrigt

  Vad är Islam ?
  Trosartiklarna
  Islam. Högtider
  Ramadan
  Eid
  Monoteism
  Konvertering
  Islam. kalender
  Missuppfattning
  Missförstånd
  Övrigt

  Profetens liv
  Sista profeten
  Profetens hadith
  Följeslagare
  Övrigt

  Trosbekännelse
  Bönen
  Allmosan
  Fastan
  Vallfärden

  Matregler
  Tillsatser
  Alkohol
  Griskött
  Orientalisk mat
  Övrigt

Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul Aug Sep
Okt Nov Dec


  Audio
  Ladda hem
  Bazar
  Ordlista
  FAQ


الفقه الميسر

Online Kalender

Google

حصن المسلم

مصحف التجويدمصحف التجويد الملون


OBS! Denna site är anpassad främst för Internet Explorer.

Ett budskap till väst - Han lever i våra hjärtan

Av: Stolt muslim och svensk

Världen levde i ett mörker, där kvinnor, barn, fattiga och i princip alla utom konungar och de rika levde som slavar och under förtryck. Men för 1400 år sedan kom ett nytt ljus över världen, en barmhärtighet till människan blev född. Sänd för att vägleda alla världens folk. Han förändrade världen till det bättre; inget mer förtryck av kvinnor och barn, ingen mer slavhandel, ingen mer fattigdom och ingen mer orättvisa, förutom i väst världen. Kvinnor, barn, fattiga, handikappade och slavar fick rättigheter som de endast hade kunnat drömma om. Aldrig hade mänskligheten skådat en sådan person och än idag bygger våra samhällen på hans budskap. När mörkret låg över övriga världen förvandlade han denna nation till en oas av männskliga ideal. Men väst, som länge varit arrogant, ockuperade denna nation. Samtidigt som denna nation gick under öppnades för väst en helt ny värld av möjligheter. Och även om denna nations guldålder ebbat ut, har den lämnat bestående spår än idag.
Han är Mohammed, frid vare med honom, som kom med nytt ljus över världen och han lever än idag i våra handlingar, tankar och våra hjärtan.

Det existerar en kulturell vaghet i väst världen. Denna vaghet orsakas av två olika koncept. Den ena är yttrandefrihet och den andra är det islamiska konceptet av att hedra och älska profeten Mohammed, frid vare med honom.
Och på grund av brist på respekt och förståelse för dessa har Jyllandsposten publicerat teckningar på muslimernas profet, teckningar som dessutom är nedvärderande. Något som är förbjudet inom islam och dessutom ett påhopp på muslimer. Detta är enligt europeisk lag straffbart. Yttrandefrihet innebär att man har rätt att säga och publicera sin mening, dock är det förbjudet att yttra något förtryckande. I detta fall är det hets mot folkgrupp. Man anklagar Mohammed (fvmh) och därmed muslimerna för att vara terrorister, pedofiler och kvinnoförtryckare.

Den danska staten, som är ansvarig för allt som sker inom dens gränser, valde att inte fördöma dessa bilder och att inte ställa de ansvariga inför svars. Och när flertalet av muslimer sökte träffa den danske premiärministern och en ursäkt från Jyllandsposten, vägrade han ens att träffa de. Inget annat blev att kvarstå för muslimerna än att ta saken i egna händer och börja bojkotta danska varor. Oj då! Danmark fick nyss upp ögonen för muslimerna, eller var det så att man oroade sig för att bojkotten skulle ge Danmark en ekonomisk kris, närmare bestämt en förlust på flera miljarder och påverka 11300 jobb.
Genast sökte den danske staten att söka träffa muslimerna och lösa situationen. Aj då! ännu ett misstag. Tror de att muslimerna är dumma i huvudet! Att de inte fattar att enda anledningen till träffen är att Danmark oroar sig för vad bojkotten kan få för konsekvenser, och att de egentligen inte bryr sig om att de sårat muslimerna och att ens be om ursäkt. Inte nog med det, och när de skall be om ursäkt så blir det ingen rak o ärlig ursäkt utan bara:

- Trodde inte att de skulle bli så här stort och allvarligt.

Och så publicerar flertalet europeiska tidningar teckningarna, för att stödja "yttrandefriheten". Är man verkligen så arroganta att man kan påstå att det är yttrandefrihet, när det egentligen är hets mot folkgrupp.

Jag vill med omtanke säga till väst:
-Du påstår att du har så mycket frihet och rättvisa, och att du strävar att göra jorden till en bättre plats, men du sprider lika mycket sedefördärv, men det kanske du inte vet! Och du kan inte i närheten förstå hur mycket Mohammed (fmvh) betyder för muslimerna. Och även efter allt detta tumult, är du fortfarande oförmögen att förstå. Om du verkligen hade förståelse för hans betydelse för oss muslimerna, och för det som han gjort för mänskligheten, hade du inte accepterat det som hände! Mohammed (fvmh) är mer älskad hos oss än våra föräldrar, våra barn, våra barnbarn, våra rikedomar, våra länder och oss själva!

Jag vet att väst motsätter sig rasism och förtryck då de väldigt väl vet vad de betyder. Jag vet också att de ställer sig mot antisemitism då de känner igen konsekvenserna av sådana handlingar. Ändå, ligger dubbelmoralen i att, i ena sidan respektera semitism och ta avstånd från rasism och förtryck, och i andra att förödmjuka den mest värdefulla och älskade personen hos muslimer, profeten mohammed, frid vare med honom.
Profeten Mohammed (fvmh) är den största personligheten som männskligheten skådat och därför är detta angrepp inte bara riktat till profeten Mohammed(fvmh) själv, utan också till alla de 1,3 miljard muslimer i världen och även hela mänskligheten. Och det råder ingen tvekan om att de förändringar som han kommit med är de mest intelligenta och framgångsrika än idag, och de som förnekar detta är de mest otacksamma.

Han var så stor i sin moral och personlighet att han var och är älskad av alla som lär känna honom. Han förödmjukade inte en själ, han bedrog och ljög aldrig och bröt aldrig sitt ord. Han kallades för den sanningsenlige och ärlige även innan han blev profet. Han var stor som talare, lyssnare, fader, bror, ledare, man, make, vän, profet och som människa. Han var stor i det sättet som han trodde på åsiktsfrihet och respekterade andra varelser. Han frågade alltid efter människorna runt omkring honom och lyssnade på deras tankar. Han var stor i sitt tålamod och sättet han brydde sig om andra. Han var stor i att förlåta andra och i sin givmildhet. Han var stor i sitt sätt att få andra människor att känna sig värdefulla och i att frambringa det bästa ur varje människa. Han är vår älskade profet Mohammed (fvmh), som lever i våra hjärtan. Och om du också kände honom på det sätt som vi känner honom så skulle du också älska honom.


<% Dim referer referer = Request.ServerVariables("HTTP_REFERER") %>
Tipsa din vän om denna artikel:

Din väns email:
Ditt email:

Ditt namn:


©IslamGuiden:   islamguiden(a)gmail.com
www.islamguiden.com


Länktips:

Svenska:
Koranensbudskap
Moslim
Al-ibadah
Bilal
Islam
Hikma
Barnskolan
Quranaudio
Quranacademy
Konvertitguiden
Islaminfo
Muslimguide


English:
islam-guide.com
Muslimguide
Sultan
Islamway
Islamonline
Islamweb
Thisistruth
Islamicweb
Awareness
Moslim


Soumi:
Koraani
Islamopas


كوردى :
Zanstitajweed
Dangiislam
Muslimguide
Moslim


فارسى :
Ahlesonnat


العربية :
Al-islam
Islam-qa
Islamway
Sultan
Islamweb
Islamonline
Moslim
Muslimguide


Andra språk:

Al-islam
Islam-qa