Hem  E-post  Skicka Fax  Om oss  Moskéguiden  Islam. kal.  Greg. kal.   Hijri


  Guds existens
  Guds egenskap

  Koranen
  Vetenskapen
  Skapelsen
  Fosterutveckling
  Övrigt

  Vad är Islam ?
  Trosartiklarna
  Islam. Högtider
  Ramadan
  Eid
  Monoteism
  Konvertering
  Islam. kalender
  Missuppfattning
  Missförstånd
  Övrigt

  Profetens liv
  Sista profeten
  Profetens hadith
  Följeslagare
  Övrigt

  Trosbekännelse
  Bönen
  Allmosan
  Fastan
  Vallfärden

  Matregler
  Tillsatser
  Alkohol
  Griskött
  Orientalisk mat
  Övrigt

Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul Aug Sep
Okt Nov Dec


  Audio
  Ladda hem
  Bazar
  Ordlista
  FAQ


الفقه الميسر

Online Kalender

Google

حصن المسلم

مصحف التجويدمصحف التجويد الملون


OBS! Denna site är anpassad främst för Internet Explorer.

Varför kan inte en muslimsk kvinna gifta sig med en icke-muslimsk man?

Översättning: En syter i Islam
Källa: IslamWay Sisters Team

Mer än 500 kvinnor närvarade vid "the Swiss Muslim woman conference" i Newchatle, Schweiz. Konferensen tog upp några väldigt intressanta frågor, varav en av dem var den om varför muslimska män kan gifta sig med kristna eller judiska kvinnor, men inte tvärtom. En diskussion ägde rum till följd av frågan och svaren kan sammanfattas på följande sätt:

En huvudprincip inom islam, är jämlikhet i tro mellan man och hustru. Denna jämlikhet och konsistens hjälper till att göra äktenskapet framgångsrikt.

Att tillåta en muslimsk man att gifta sig med en kristen eller judisk kvinna, är en undantagsregel som gäller under särskilda omständigheter. Och när en muslimsk man gifter sig med en kristen eller en judinna, är det inga problem, eftersom han tror på alla profeter och alla heliga böcker. Inga konflikter kommer att uppstå mellan honom och hustrun när det gäller detta, särskilt då hans religion - islam - befaller honom att vara rättvis mot sin fru även om hon tillhör en annan av de monoteistiska religionerna än islam. Dock är det viktigt att påpeka att den muslimska man som överväger att genomgå ett sådant äktenskap, bör ha stark tro och kunna stå fast vid sin religion.

Orsaken till varför det är förbjudet för en muslimsk kvinna att gifta sig med en icke-muslim, är den att en kristen eller judisk man endast tror på sin egen profet(er) och inte på profeten Mohammed (saw).

Ta följande som exempel: Om en muslimsk kvinna försöker lära sina barn att älska och respektera alla profeter, kommer hennes icke-muslimska make att motsätta sig, eftersom han inte tror på alla islams profeter. Han kommer att blanda sig i när hon uppfostrar sina barn och hindra henne från att ge dem en islamisk uppfostran. Och det är här som det verkliga problemet kommer in i bilden, för nu kommer hon endast ha två alternativ: antingen låter hon saken vara och inte gör något åt det - vilket kommer att vara en förolämpning mot hennes religion - eller så diskuterar hon frågan med sin man, vilket mycket möjligt kan leda till äktenskapliga problem.

Sådana problem kommer dock inte att uppstå mellan en muslimsk make och en icke-muslimsk hustru. Detta, eftersom om frun försöker lära barnen att älska och tro på sin profet(er), kommer hennes muslimska make inte att avvisa detta eftersom även han tror på denna profet(er). Naturligtvis kan det uppstå ett visst problem i deras relation och i deras åsikter om religion, men inte så stora problem som en icke-muslimsk man som helt förnekar Muhammeds (fvmh) profetskap och på så vis helt förnekar sin fru att lära barnen om Islam. Detta är orsaken till varför islam tillåter äktenskap mellan muslimska män och icke-muslimska kvinnor, men inte mellan muslimska kvinnor och icke-muslimska män. Eftersom islam respekterar äktenskapliga förhållanden och vill garantera dess stabilitet, inte eftersom den respekterar endast män och inte kvinnor…

En annan trevlig historia som nämndes i konferensen, var historien om en muslimsk tjej under en tid då hennes skola firade jul. Hon kritiserades för att inte fira sin egen profets födelsedag på samma sätt som dem gjorde. Gud (swt) inspirerade henne att ge följande smarta svar: Hon svarade lärarna och vännerna med "ni tror på endast en profet, men vi muslimer respekterar och tror på alla profeter. Om vi försökte fira alla profeters födelsedagar, skulle varenda dag på året vara en fest för oss." De var alla förbluffade över hennes utmärkta svar.


<% Dim referer referer = Request.ServerVariables("HTTP_REFERER") %>
Tipsa din vän om denna artikel:

Din väns email:
Ditt email:

Ditt namn:


©IslamGuiden:   islamguiden(a)gmail.com
www.islamguiden.com


Länktips:

Svenska:
Koranensbudskap
Moslim
Al-ibadah
Bilal
Islam
Hikma
Barnskolan
Quranaudio
Quranacademy
Konvertitguiden
Islaminfo
Muslimguide


English:
islam-guide.com
Muslimguide
Sultan
Islamway
Islamonline
Islamweb
Thisistruth
Islamicweb
Awareness
Moslim


Soumi:
Koraani
Islamopas


كوردى :
Zanstitajweed
Dangiislam
Muslimguide
Moslim


فارسى :
Ahlesonnat


العربية :
Al-islam
Islam-qa
Islamway
Sultan
Islamweb
Islamonline
Moslim
Muslimguide


Andra språk:

Al-islam
Islam-qa