Hem  E-post  Skicka Fax  Om oss  Moskéguiden  Islam. kal.  Greg. kal.   Hijri


  Guds existens
  Guds egenskap

  Koranen
  Vetenskapen
  Skapelsen
  Fosterutveckling
  Övrigt

  Vad är Islam ?
  Trosartiklarna
  Islam. Högtider
  Ramadan
  Eid
  Monoteism
  Konvertering
  Islam. kalender
  Missuppfattning
  Missförstånd
  Övrigt

  Profetens liv
  Sista profeten
  Profetens hadith
  Följeslagare
  Övrigt

  Trosbekännelse
  Bönen
  Allmosan
  Fastan
  Vallfärden

  Matregler
  Tillsatser
  Alkohol
  Griskött
  Orientalisk mat
  Övrigt

Jan Feb Mar
Apr Maj Jun
Jul Aug Sep
Okt Nov Dec


  Audio
  Ladda hem
  Bazar
  Ordlista
  FAQ


الفقه الميسر

Online Kalender

Google

حصن المسلم

مصحف التجويدمصحف التجويد الملون


OBS! Denna site är anpassad främst för Internet Explorer.

Fördelarna med att bli muslim

Av Dr Ahmad H Sakir
"ur Islamic Future, ett brev till en nybliven muslim"


Vad gäller vår Skapare, kommer du att kunna lära känna hans egenskaper genom Hans roll och genom din relation till Honom. Genom Hans nittionio vackra namn kommer du att kunna kommunicera med Honom, lära känna ditt eget ursprung, rötter och betydelsen av att just du lever på jorden... du kommer att finna svar till alla dessa frågor - varför, hur, när, var. vad och andra filosofiska frågeställningar. Din lojalitet, trohet och lydnad kommer att vara enbart till Skaparen. Detta betyder att om du någon gång skulle komma i konflikt med någon jordisk makt, skulle man utan tvekan förlita dig på ALLAH världsalltets Skapare. Man kommer ju att lyda ALLAH först och främst.

Du kommer att finna frid, harmoni, ro och lycka med din familj, medmänniskor, omgivning och hela universum. Kom ihåg att ALLAH är källan till fred, och att ett av Hans vackra namn är Fred. Genom att utföra bönen blir själen upplyft, och man får en känsla av avslappnad som sprider sig i hela kroppen. Denna några minuters vila med mjuka rörelser hjälper en att bemöta dagens umbäranden, stress och bråttom. Den för en närmare ALLAH, tröstar, lugnar, ger krafter och ny energi. Du förvärvar en god personlighet, som är fri från begär till alkohol och droger och böjelser till vulgära eller omoraliska gärningar.

Genom att fasta utvecklar man bättre självkontroll, självdiciplin, självuppfostran, självomdöme och lydnad till ALLAH, Skaparen. Utan tvekan förbättrar man sin hälsa, personlighet, karaktär och beteende. Man kommer att kunna kontrollera sina lustar sina begär, sin själviskhet, girighet, egoism och inbilskhet. Å andra sidan kommer man att bli mera givmild och gästvänlig. Man renar sig genom att dela med sig av lycka och tillgångar med sina mindre lyckligt lottade medmänniskor.

Genom att utföra vallfärden till Mecka blir man av med en del av nationalismen, sektismen, och självupptagenheten och blir istället mera tolerant. Man blir en del av islams regnbåge. Man får uppleva broderskapet i Islam, tillsammans med sina trosfränder, och blir av med alla sina komplex, vare sig de är komna av en falsk känsla av underlägsenhet eller överlägsenhet. man finner dig i en samhörighet och harmoni med alla ALLAHs profeter sedan skapelsen av Adam och Eva till den sista profeten Mohammad () . Medan man bevistas i Mecka kan man besöka de ställen där uppenbarelsen av Koranen ägde rum, samt ställen som Profeten Abraham och hans familjmedlemmar, bl.a. Hagar och Ismail, besökte. Du besöker det första Guds hus på jorden, Kaba.

När man blir muslim vill man sätta stopp för biologiskt, mentalt, spirituellt, psykologiskt, politiskt exploatering. Man kommer att stå för frihet, och försvaraåsiktsfrihet. Man kommer att vilja hjälpa människorna att finna vägen till fred, harmoni och lycka. När man accepterar Islam, hjälper man till att reducera alla slags sociala problem i samhället; ungdomsbrottslighet, barnmisshandel, kvinnoförtryck, sexuell promiskuitet och andra missförhållanden. Man kan eliminera spridningen av sexuellt överförda sjukdomar, AIDS och en del andra liknande sjukdomar. Man dör i frid och får vila i sin grav, förtröstande i ALLAHsnåd om en plats i Paradiset.

Dessa fördelar och många fler, som vi inte nämnt här, kan inte köpas för all världens pengar. Och de kan inte förvärvas på något annat sätt än genom att acceptera Islam och genom att utöva sin tro helhjärtat.

Var ärlig, uppriktig och trogen mot din Skapare! När du söker lyckan, akta dig för att mäta den med världsliga, materiella mått. Lyckan kommer inifrån och skall förvandlas från sin slumrande tillvaro till sin fullständiga blomstring. Människorna omkring Dig behöver få se Din lycka i Islam! Lev väl !

Läs om de nya muslimerna:

-Yusuf Islam (Cat Stevens)
-MyJourney
-Newmuslims
-Converts to Islam

-Ladda hem en stor samling berättelser om konvertiter:
   converts.doc (Word-dokument)
   converts.pdf (PDF)
   converts.rtf (RTF)

-Nya konvertitberättelser på webben


<% Dim referer referer = Request.ServerVariables("HTTP_REFERER") %>
Tipsa din vän om denna artikel:

Din väns email:
Ditt email:

Ditt namn:


©IslamGuiden:   islamguiden(a)gmail.com
www.islamguiden.com


Länktips:

Svenska:
Koranensbudskap
Moslim
Al-ibadah
Bilal
Islam
Hikma
Barnskolan
Quranaudio
Quranacademy
Konvertitguiden
Islaminfo
Muslimguide


English:
islam-guide.com
Muslimguide
Sultan
Islamway
Islamonline
Islamweb
Thisistruth
Islamicweb
Awareness
Moslim


Soumi:
Koraani
Islamopas


كوردى :
Zanstitajweed
Dangiislam
Muslimguide
Moslim


فارسى :
Ahlesonnat


العربية :
Al-islam
Islam-qa
Islamway
Sultan
Islamweb
Islamonline
Moslim
Muslimguide


Andra språk:

Al-islam
Islam-qa