IslamGuidens Dawa Fond

مَّثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّئَةُ حَبَّةٍ وَاللّهُ يُضَاعِفُ لِمَن يَشَاء وَاللّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ


Allah(swt) säger i Koranen:

"De som ger av vad de äger för Guds sak kan liknas vid sädeskorn som ger sju ax och vart ax bär hundra korn. Gud mångdubblar avkastningen för den Han vill; Gud når överallt och Han vet allt."

(Koranen 2:261)
www.koranensbudskap.se

Hur många av oss, som sysslar med Dawa, inte haft idéer som man önskade av allt att kunna förverkliga men inte kunnat det pga. brist på pengar? Hur många av oss vanliga muslimer velat skänka bort en liten summa för välgörenhet, men varit osäker på var man ska sätta pengarna för att få den högsta avkastningen i form av belöningar på domedagen?

Vi på IslamGuiden har, med Allahs hjälp, startat en fond med namnet "IslamGuidens Dawa Fond". Syftet med fonden är att samla donerade bidrag från muslimer i Sverige för att sedan använda det i olika ideella islamiska Dawa projekt i Sverige. Vi har många Dawa idéer men kan tyvärr inte förverkliga dem utan ekonomiska resurser.

Idén om denna fond dök upp efter lanseringen av projektet "Koranens budskap på nätet", www.koranensbudskap.se, i början av Ramadan år 2008.

De medel som kommer in till fonden kommer vi insha Allah och med Allahs hjälp att investera i olika ideella Dawa-projekt inom Sverige. Fonden kommer att prioritera de projekt som är av stor vikt för Dawa för tillfället. Ett exempel på det, om fonden hade funnits under karikatyrkrisen om vår kära profet så hade fonden utlyst och gett bidrag till ett projekt som skulle utmynnat i en bok på svenska till försvar för vår kära profet (saw).

Medlen i fonden ska insha Allah användas bl.a. till följande ändamål:

  1. Översätta och trycka böcker/broschyrer/artiklar som ska ge information på svenska om Islam.
  2. Att bygga upp islamiska hemsidor med målinriktade innehåll.
  3. Att kunna ge ut en islamisk digitaltidning.
  4. Att kunna ge ekonomiskt stöd till viktiga Dawa-projekt i Sverige.


Genomförda projekt av IslamGuidens Dawa Fond:


Svensköversättning av
Koranen på nätet

Sahihalbukhari på nätet


Profeternas berättelser


Digitaltidningen ZamZam


Råd och Tips till svenska
skolan vid mötet med
muslimska elever


Quranaudio.se


Islamsbudskap.com


Radio Alquran Alkareem


Quran Academy


Allt detta behöver pengar för att genomföra. Antalet muslimer i Sverige uppskattas till ca 400 000 personer, om hälften av detta antal offrar EN ENDA KRONA varje MÅNAD, så har fonden samlat ca 200 000 kronor varje månad som kan användas för att genomföra någon/några av dessa viktiga Dawa projekt. En krona per person och månad är ju ingenting men den väger tungt hos Allah(swt) och ger många belöningar på domedagen insha Allah.

Imam Muslim berättade att profeten Muhammad (Guds frid och välsignelser vare över honom) sade: "När Adams son dör, upphör hans handlingar utom tre: bestående välgörenhet, gagnelig kunskap och ett rättfärdigt barn som ber för honom". Att skänka pengar till fonden blir insha Allah som en bestående välgörenhet, som du kommer att få belöningar för på domedagen.


Sätt in ditt bidrag på: PG: 301781-1Nedan finner ni ett antal banner om fonden ifall ni vill lägga in information om den på era hemsidor, länka sedan bannern till adressen:
http://www.islamguiden.com/dawafond.html
IslamGuiden:  info@islamguiden.com
www.IslamGuiden.com